Landelijke keten voor hoortoestellen

Online meer klanten trekken naar winkels: dankzij Gehoorexpert zit de agenda van deze keten helemaal vol.

"Voor ons was deze manier van leadgeneratie nieuw. En succesvol, want binnen 2 maanden zaten al onze hoorcentra voor langere tijd volgepland. Sterker nog: we hebben de campagne zelfs tijdelijk stopgezet. Anders zouden we klanten te lang moeten laten wachten voor een test. We zijn blij dat we op deze manier een hele nieuwe doelgroep kunnen aanboren." Marketing manager landelijke keten hoortoestellen

Een landelijke keten voor hoortoestellen (we kunnen helaas de naam niet noemen) wilde ook online klanten werven. Het doel: meer afspraken voor een hoortest in de winkels. Het bedrijf maakte al gebruik van SEO en SEA, maar dat alleen bleek niet voldoende. Dankzij onze campagne waren de agenda's voor afspraken in de winkels al na 2 maanden voor langere tijd helemaal gevuld.

Onze aanpak

Wij hebben een campagne opgezet die slim gebruik maakt van native en display advertising, via verschillende kanalen. Anders dan je logischerwijs zou denken, waren deze advertenties juist gericht op mensen die níet van plan waren iets aan hun hoorproblemen te doen. Onze filosofie: zij gaan dit onderwerp uit de weg omdat ze hoge kosten verwachten of omdat ze zich schamen voor hun gehoorproblemen.

Testen, bijsturen en opschalen

We maakten verschillende versies van de advertentie en de daaropvolgende landingspagina’s. Daarmee konden we snel testen hoe mensen het beste overtuigd werden. Toen we dat eenmaal wisten, konden we snel opschalen. Dit bleek enorm succesvol. In no time was de agenda volledig gevuld.

Resultaat

Gehoorexpert levert sinds juni 2017 leads aan deze hoorketen, wat er voor zorgt dat een hele nieuwe doelgroep de winkels weet te vinden voor advies over het aanpakken van hun gehoorproblemen.

  • Leads per maand
    >1000
  • Conversie naar afspraak
    >60%
  • Afspraakcapaciteit
    100%
Bart ter Maat
Bert Jan van der Molen

Je kunt ons alles vragen, over onze aanpak en resultaten. Bert Jan heeft deze klant succesvol geholpen en kan je vertellen wat je wilt weten. Je komt het snelst in contact met Bert Jan via +31(0)62353 9883 of via het contactformulier.

Bert Jan van der Molen Business Development Manager